top of page
  • Forfatters billedesimonehoppe

DM i springning og Nations Cup i dressur i Compiegne

Opdateret: 9. maj

I weekenden d. 3-5 maj har der været danske ryttere igang til store stævner både i ind- og udland. Vinderen af DM i spring blev også fundet denne weekend på smukke stutteri Ask.


Grace Ask vinder på hjemmebane

DM i springning er altid et højdepunkt, i år præget af garvede topryttere, som red med stort overskud trods meget vådt vejr.

Vinderen blev Stutteri Ask's egen toprytter Søren Møller Rohde på den 10-årige hoppe Grace Ask.

Grace Ask og Søren Møller Rohde var de eneste, som havde klaret sig fejlfrit gennem den indledende klasse og var derfor allerede i front inden finalen. Søren formåede at ride fejlfrit på forhindringerne hele vejen igennem, dog med en enkelt tidsfejl i 2. runde.

Christian Jansen rykkede op fra en femteplads efter den indledende runde til en flot 2. plads og derved en sølvmedalje. Det lykkedes som altid Christian og hoppen Daiquiri at ride en lynhurtig runde og efter et fejlfrit ridt i 2. runde sikrede han sig derved sølvet.

Bronzemedaljen gik til erfarne Torben Frandsen og Colina 70.
Nations Cup i Compiegne

Det er ikke kun Danmarks dygtige springryttere, som har været i ilden den foregående weekend. Flere af de danske A-landsholdsryttere i dressur, var nemlig i Frankrig og teste formen af inden sommerens stævner og nok især OL.

Det blev til en flot sejt i CDIO5* Nations Cup, hvor holdet bestod af Daniel Bachmann Andersen på Vayron, Nanna Skodborg Merrald på Blue Hors St. Schufro og Carina Cassøe Krüth på Heilines Danciera.

De vandt med hele 225,5% foran svenskerne på andenpladsen med 218,24% og hjemmebaneholdet Frankrig med 215,27%.

Stort tillykke til de dygtige ryttere. Herunder kan I se klip fra Daniels flotte ridt.
Det bliver interessant at følge, de danske dressurryttere om 3 uger, når DM i dressur afvikles, som noget helt nyt, hos Vallensbæk rideklub samtidig med DM i paradressur og DM for U25. Der vil også til samme stævne være afvikling af UVM- iagttagelse, som i år har rekord mange tilmeldinger. UVM-iagttagelse er for 5,6 og 7 års heste, som gerne vil repræsentere Danmark til VM for ungheste. Der skal findes en gruppe af top ungheste, som så følges henover sommeren og til slut udtages de endelige ekvipager, som skal repræsentere Danmark i Ermelo i Holland d. 4-8 september.


145 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page