top of page
  • Forfatters billedesimonehoppe

Yngste hest i top 5 til de tyske mesterskaber er 14 år

De tyske mesterskaber er netop afgjort og vinderen blev ikke overraskende dressurens top ekvipage Jessica von Bredow-Werndl og Dalera.

Men jeg har gjort en interessant betragtning i det, top 5 bestod af


  1. Jessica von Bredow-Werndl og Dalera

  2. Fredric Wandres og Blootooth

  3. Ingrid Klimke og Franziskus

  4. Frederic Wandres(igen) og Duke of Britain

  5. Isabell Werth og Quantaz
Alle heste er født mellem 2007 og 2010- dvs. de er mellem 14 og 17år. Der er flere interessant betragtninger i forhold til det her. Først og fremmest er det jo ældre heste, som topper. Det viser, at det kræver mange år før en dressurhest er stærk i kroppen, øvelsesstærk og at de måske ikke behøver jagtes frem imod at debutere i GP som 8års for at være "gode nok". Jeg er imponeret over, at mange af de her ekvipager har dannet par i mange år, det viser at samspil og kommunikation stadig har en stor betydning og selvom jeg nogen gange føler alle skynder sig i denne sport, så holder det gamle ordsprog: "Man skal skynde sig langsomt" stadig. Det viser også at alle topheste ikke bare bliver solgt, her er 5 ekvipager, som har dannet par i mange år- imponerende og godt horsemanship.
Det fortæller også, at rytterne formår at holde hestene på top niveau i mange år. Alle de her fem ekvipager har jeg fulgt med stor fornøjelse og jeg nyder at se, hvordan den tyske træningsskala beviser, at den ikke er forældet.

Teoribøgerne for dressur er fortsat opbygget ved hjælp af de seks trin(takt, løsgjorthed, accept af bid, spændstighed, ligeudretning og samling) og de er netop lavet for at skabe holdbare og tilpasse heste, som med lethed kan udføre selv de sværeste dressurøvelser og jeg synes det her er et godt tegn på, at det virker i praksis.


Jeg nyder at se klassisk dressur og de 5 ryttere her udviser for mig allesammen stor kunst og det er en fornøjelse at se. Grundighed, løsgjorthed og samspil er tydeligt og de er dygtige forbilleder for fremtidens dressur.

Er det hele fejlfrit? nej, er det vigtigt? nej... Men det er vigtigt vi holder snuden i sporet og for mig er det her det rette spor. Hvad mener I?963 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page